Zamieszczone przez low-raider
[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
krzynol wróci z Czarnobyla to coś poradzi - w sumie szpec od bordnetzów 049
Zostaw komentarz:
-
-
Pany, wymieniłem CECM na 3c0-AJ , ustawiłem wszystko jak trza, żeby ruszyły mi halogeny i doświetlanie. Doświetlanie jest, ale na szafie nie włącza się kontrolka jak włączam przeciwmgielne i nie świecą ani z przodu ani z tyłu. Na starym AH kontrolka się świeciła. Kodowanie jest OK, bo robiłem step by step. Ma ktoś może pomysł co może go boleć?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez CiekavyPowiedzcie mi czy w O2 2005 da rade zrobic z przeciwmgielnych swiatla dzienne? Kodowanie przyjmuje ale po ponownym sprawdzeniu kodowania jest ustawione fabryczne. Bit 17 zaznaczony oraz 20 wartosc zmieniona a wciaz lipa.
Jeżeli VCDS przyjmuje kodowanie a po ponownym sprawdzeniu kodowanie jest stare - to też może być wina kabelka. Niektóre klony VCDS 12.12 mają problem z Long Coding.
Zostaw komentarz:
-
-
Powiedzcie mi czy w O2 2005 da rade zrobic z przeciwmgielnych swiatla dzienne? Kodowanie przyjmuje ale po ponownym sprawdzeniu kodowania jest ustawione fabryczne. Bit 17 zaznaczony oraz 20 wartosc zmieniona a wciaz lipa.
Zostaw komentarz:
-
-
1k0 953 549 cd i 1k0 937 087h
chciałbym np coś takiego (wydaje mi się może jestem w błędzie że takie kodowanie nawet najprostrzy moduł przyjmie) - tylko gdzie i jak:
- aktywowana opcja podświetlenie zegarów i przycisków po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i opuszeczniu auta (09-Cent. Elect.)
- aktywowana opcja ograniczonego czasu świecenia światła biegu wstecznego (przy włączonym zapłonie i wyłączonym silniku wsteczne gaśnie po około 2 minutach) (09-Cent. Elect.)
- aktywowane pulsowanie świateł stopu podczas gwałtownego hamowania (09-Cent. Elect.),
- aktywowane włączanie świateł awaryjnych podczas gwałtownego hamowania (09-Cent. Elect.),
- aktywowane wyłączanie świateł dziennych przy zaciągniętym ręcznym 'tryb amerykański' (09-Cent. Elect.),
- wyłączona kontrolka pasów (17-Instruments),
- aktywowane testowanie zegarów - staging (17-Instruments),
- komfortowe migacze przestawione z 3. mrugnięć na 4. (09-Cent. Elect.),
źródło http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=32308
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marcin607Pany podrzućcie o można w mincie vcds-em wywalczyć? :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Pany podrzućcie o można w mincie vcds-em wywalczyć? :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmKoledzy jak zakodować, aby przyciskiem ryglowania drzwi na konsoli pomiędzy fotelami, po dłuższym przyciśnięciu tego przycisku otwierały się wszystkie szyby w O2??
[ Dodano: Sro 02 Wrz, 15 08:02 ]
Kodowanie modulu komfortu...
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy jak zakodować, aby przyciskiem ryglowania drzwi na konsoli pomiędzy fotelami, po dłuższym przyciśnięciu tego przycisku otwierały się wszystkie szyby w O2??
Zostaw komentarz:
-
-
A zmieniales ta opcje? Wszystkie komponenty masz aktywowane w bramce CAN, tak?
Zostaw komentarz:
-
-
Właśnie bap mam zaznaczone a dalej nie wyświetla.
[ Dodano: Nie 30 Sie, 15 20:41 ]
BAP mam zaznaczone a dalej nie wyświetla.
Zostaw komentarz:
-
-
Obejrzyj i przeczytaj dostepne opcje kodowania Columbusa. PRZECZYTAJ, bedziesz wiedzial co zmienic.
Zostaw komentarz:
-
-
Chodzi mi o columbusa. Pożyczyłem kabel od kolegi ale nie wiem gdzie tego szukać. Napisze ktoś jak to zrobić?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez RufuWitam, potrzebuje zakodować Aby nawigacja wyświetlała sie na maxi docie.Pomoże ktoś?
W kodowaniu Cokumbusa jest opcja wyboru badz rezygnacji z korzystania z protokolu BAP. To powoduje u mnie pojawianie sie badz nie, radia i nawigacji na liscie opcji MFD w zegarach.
Poza tym nie ma chyba czego dodatkowo konfigurowac w tej kwestii.
Zostaw komentarz:
-
-
nawigacja sama wskakuje na maxidota
w gatewayu musi być zakodowana oczywiście
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, potrzebuje zakodować Aby nawigacja wyświetlała sie na maxi docie.Pomoże ktoś?
Zostaw komentarz:
-
-
A ktoś podpowie, jak wyłączyć w OII FL świecące się na stałe po przekręceniu kluczyka światła mijania (tj. przednie i tylne pozycje i mijania) a włączyć fabryczne dzienne w halogenach? Wpisywałem w bajcie 18 z ręki "39" i nic się nie zmieniło. :?:
Zostaw komentarz:
-
-
Żeby pozbyć się wyżej opisanego ruchu wycieraczek w bajcie 2 bit 2 powinien być nieaktywny (alternate parking position), tak? Na chwilę obecną mam go wyłączonego.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: